26 juli 2018

ParkeerSlim app in Blijdorp: fase 1 van start!

In parkeersector 72 (stadsdeel Blijdorp) is op 2 juli de pilot ParkeerSlim van start gegaan. ParkeerSlim is een app die laat zien waar vrije parkeerplekken zijn in sector 72. Voor deze pilot hebben ruim 450 deelnemers zich aangemeld.

Het parkeerprobleem

In sector 72 is parkeren een probleem. De woningen zijn over het algemeen in de jaren ’30 gebouwd, de straten zijn niet berekend op het autobezit van nu. Het parkeerprobleem is dus niet zomaar opgelost, maar in een poging om de druk te verlichten heeft het bedrijf Parkeagle in opdracht van de gemeente Rotterdam de app ParkeerSlim ontwikkeld.

Update

Voor het gebruik van de ParkeerSlim app, worden er wegdeksensoren geplaatst. Op dit moment liggen er sensoren in de Sourystraat, de Kleiburgstraat en de Bisschopstraat. Binnenkort kun je de app gaan gebruiken voor het parkeren met behulp van de parkeersensoren.

Wat gebeurt er in de tussentijd?

Op dit moment is er nog een nul-meting bezig. Dat betekent dat er onderzocht wordt hoe bewoners nu een parkeerplaats zoeken, zonder de hulp van parkeersensoren. De bewoner rijdt dezelfde route naar huis, krijgt dan een melding om de app aan te zetten en zo wordt er geregistreerd hoe lang het duurt om een parkeerplek te zoeken. Bewoners hebben 10 juli een e-mail ontvangen met daarin meer uitleg over het gebruik van de app.

Het onderzoek (de nul-meting) is anoniem. Alleen de routes naar een parkeerplaats in parkeersector 72 worden gemeten. Zodra je uit deze sector bent, wordt je route niet meer geregistreerd. Uiteindelijk zal de nul-meting worden vergeleken met de één-meting om te kunnen vaststellen of de app daadwerkelijk een verbetering is voor het parkeerprobleem.

Doe je mee aan de nul-meting?

Wil je helpen om de nul-meting zo snel mogelijk af te ronden en door te kunnen met fase 2? Download dan de ParkeerSlim app. Informatie over het downloaden en hoe dit precies werkt kun je vinden in de e-mail die je op 10 juli hebt ontvangen. Je kunt de app ook downloaden via een van de onderstaande links.

 

Geen bericht ontvangen?

Heb je geen e-mail gehad? Geen zorgen! Het kan zijn dat deze in je spamfolder terecht is gekomen. Ga eerst na of je hier een bericht van Parkeagle hebt ontvangen. Mocht je echt niets kunnen vinden en heb je jezelf wel aangemeld, stuur hierover dan een mail.

Meer informatie?

Bekijk de website van Parkeagle voor meer informatie over de pilot. Heb je vragen of tips? Dan kun je een mail sturen.

Andere maatregelen en mogelijkheden

Er wordt natuurlijk meer gedaan aan het parkeerprobleem. De gemeente Rotterdam geeft in de wijk Blijdorp minder parkeervergunningen uit, zodat de bewoners zeker in de avonduren sneller een parkeerplaats kunnen vinden. Ook wordt het gebied voor vergunninghouders groter. De bewoners die hiervoor in aanmerking komen, hebben hier bericht over gehad. Tot slot is het bedrijf Buurauto actief in de wijk, via hen kun je een auto delen. Heb je interesse? Dan kun je jezelf via de website aanmelden.