8 mei 2018

Pilot app ParkeerSlim in Blijdorp: doe je mee?

In parkeersector 72 start een pilot met de app ParkeerSlim. De app laat binnen een bepaald gebied zien waar de vrije parkeerplaatsen zijn.  Vergunninghouders kunnen zich aanmelden om aan deze proef mee te doen. Zo hoef je als bewoner niet lang te zoeken naar een parkeerplaats.

Van 14 t/m 17 mei zijn wij in de wijk aanwezig om voorlichting te geven.

Hoe werkt het?

In een aantal straten in sector 72 worden wegdeksensoren neergelegd. Deze sensoren houden bij of een parkeerplek vrij of bezet is. Via de app ParkeerSlim kun je als bewoner/deelnemer zien waar de vrije parkeerplaatsen zijn.

Deelnemende straten

In de volgende straten worden sensoren geplaatst:

Woon je in de omliggende straten, dan kun je ook van de app gebruik maken.

Doe je mee?

De pilot duurt iets meer dan een jaar en start op 1 juli 2018. Na dat jaar is duidelijk of het gebruik van de app bewoners helpt om sneller een parkeerplaats te vinden. Heb je een parkeervergunning voor sector 72, dan kun je meedoen aan de pilot. Inschrijven kan via www.parkeagle.com/parkeerslim. Na aanmelding ontvang je informatie over hoe de app te downloaden en te gebruiken is.

Parkeagle

Het bedrijf Parkeagle heeft in opdracht van de gemeente Rotterdam de app ParkeerSlim ontwikkeld.

Het parkeerprobleem

In dit gebied is parkeren een probleem. De woningen zijn over het algemeen in de jaren ’30 gebouwd, de straten zijn niet berekend op het autobezit van nu. Het parkeerprobleem is dus niet zomaar opgelost, maar er is wel aandacht voor.

Andere maatregelen en mogelijkheden

De gemeente Rotterdam geeft in deze wijk minder parkeervergunningen uit, zodat de bewoners zeker in de avonduren sneller een parkeerplaats kunnen vinden. Ook wordt het gebied voor vergunninghouders groter. De bewoners die hiervoor in aanmerking komen, hebben hier bericht over gehad. En het bedrijf Buurauto is actief in de wijk, via hen kun je een auto delen. Heb je interesse, dan kun je je via www.buurauto.nl aanmelden.