27 december 2017

Parkeertips tijdens Oud & Nieuw

Vier jij de jaarwisseling in Rotterdam? In dit artikel lees je alles over parkeren, vuurwerkkappen en gratis OV.

Vuurwerkkappen over parkeerautomaten
Om vuurwerkschade te voorkomen, worden parkeerautomaten buiten werking gesteld en voorzien van een stalen kap, een zogenoemde vuurwerkkap. Het is dan niet mogelijk om met je pinpas te betalen. Het afsluiten van de parkeerautomaten start op 29 december. De parkeerautomaten in het centrum van Rotterdam worden op 31 december afgesloten. Op Nieuwjaarsdag worden de vuurwerkkappen verwijderd.

Op 1 januari 2018 is het vrij parkeren in Rotterdam.

Gratis metro van en naar de Erasmusbrug
Tijdens de jaarwisseling vindt het Nationaal Vuurwerk voor de 11e keer plaats in Rotterdam. Bezoekers zijn vanaf 22.30 uur welkom in de omgeving van de Erasmusbrug om het nieuwe jaar in te luiden. Je kunt tijdens dit evenement gratis gebruik maken van de metro en de P+R’s.

Metro en P+R gratis
Reizen met de metro op Oudejaarsnacht is gratis; de poortjes staan dus open. Parkeren bij een P+R is ook gratis; laat je auto hier achter en reis verder met het OV. Bij het inrijden van een P+R trek je een kaartje en bij het uitrijden rijd je tot aan de slagboom. Deze gaat vervolgens automatisch open.

Let op: de RET rijdt tijdens Oudejaarsnacht niet op het volledige traject. Lees hieronder meer over de tijden en routes.

De tijden
De RET rijdt tussen 22.00 uur en 23.45 uur en tussen 0.15 uur en 2.00 uur met metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere 10 minuten metro’s rijden op de metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijerplein en Slinge. Let op! Tussen 23.45 uur en 0.15 uur (de jaarwisseling) rijden de metro’s niet.

De route
De metro rijdt niet het volledige traject maar stopt op de volgende (P+R) stations:

Metrolijn E: Meijersplein (P+R), Melanchtonweg, Rotterdam Centraal, Beurs, Wilhelminaplein, Maashaven, Zuidplein en Slinge (P+R).
Metrolijn C: Capelsebrug, Kralingse Zoom (P+R), Voorschoterlaan, Oostplein, Beurs, Coolhaven, Eendrachtsplein, Schiedam Centrum, Vijfsluizen.

Overige OV
Het overige OV rijdt op 31 december tot 20.00 uur haar reguliere routes. Vanaf 20.00 uur rijden trams en bussen niet meer. Met uitzondering van het tramverkeer over de Erasmusbrug. Die routes worden om 18.00 uur afgesloten.

ParkereninRotterdam.nl wenst je een fijne jaarwisseling!