14 december 2018

Parkeren tijdens de jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling zal om middernacht de Nationale Vuurwerkshow plaatsvinden en iets eerder, om 19:00, het kindervuurwerk. Om dit feest in goede banen te leiden heeft de gemeente Rotterdam hierover afspraken gemaakt, ook wat betreft parkeren. Kom je naar de binnenstad? Plan je reis op tijd en houd rekening met de drukte en verschillende afsluitingen. 

Gratis met de metro
Ook dit jaar kunnen bezoekers weer gratis gebruik maken van de metro tijdens de jaarwisseling. Metrolijnen C en E zullen hierom tussen 22:00 en 02:00 uur een speciale dienstregeling rijden. Om de 10 minuten rijdt metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en metrolijn E tussen Meijersplein en Slinge. Deze gratis metro’s rijden vanaf P+R terreinen zodat er zo min mogelijk verkeer de binnenstad in hoeft. Daarnaast is parkeren op de P+R terreinen natuurlijk ook gratis (met uitzondering van P+R Schiedam Centraal).

Let op! Deze metro’s rijden niet het volledige traject, maar stoppen op de volgende (P+R)stations:

Met de auto
Als je met de auto komt, houd dan rekening verschillende afsluitingen vanwege het Nationale Vuurwerk. Je kunt het beste gratis gebruik maken van één van de P+R terreinen en met de metro naar de stad komen. Besluit je om toch met de auto Rotterdam in te gaan? Parkeer dan in een parkeergarage. Op de website van Prettig Parkeren vind je de meest geschikte parkeerplaatsen.

Vragen? Meer informatie vind je op de website van de RET of op de website van Rotterdam Onderweg.

Het afsluiten van de parkeerautomaten
Om schade te voorkomen worden parkeerautomaten buiten werking gesteld en zal er een stalen kap overheen geplaatst worden. Dit betekent dat je niet meer met je pinpas kunt betalen. Het afsluiten van de parkeerautomaten start op 29 december en de automaten in het centrum van Rotterdam worden op 31 december afgesloten. Als een parkeerautomaat een kap heeft, controleert de scanauto daar niet meer op betaald parkeren. Op 1 januari 2019 worden alle kappen weer verwijderd. Deze dag is het parkeren op straat in Rotterdam wel nog gratis.

Meer informatie over de jaarwisseling vind je op de website van de Gemeente Rotterdam.