Stadsgarage
Schouwburgplein 2

Weenatunnel 50, 3013AL 24/7 geopend

Ook met de auto kan je het Centraal Station komen bewonderen. Het kloppend hart van Rotterdam begint bij deze vijflaagse parkeergarage met plaats voor maar liefst 760 auto’s. Eenmaal boven de grond openbaart de stad zich aan je; de ideale parkeerplaats om Rotterdam centrum te ontdekken.

Klik hier voor de routebeschrijving (.pdf-bestand) naar parkeergarage Schouwburgplein 2 (voorheen Kruisplein).

Bekijk hier de route (video) naar parkeergarage Schouwburgplein 2 (voorheen Kruisplein).

Reserveer nu met korting!

Makkelijk geregeld en korting op jouw parkeersessie.
Reserveer een plek tot één uur voor aankomst. meer informatie

Reserveren

Algemene informatie

Tarieven

Dagtarief (06:00 - 22:00)
€ 0.50 per 14 minuten

Nachttarief (22:00 - 06:00)
€ 1.00 per 57 minuten

Maximaal dagtarief
€ 21.00

Openingstijden

24 uur, 7 dagen per week

Betaalmogelijkheden

parking app pin mastercard visa amex cash

Diensten

Toegankelijk voor rolstoelen Toegankelijk voor rolstoelen

Elektrisch opladen mogelijk Elektrisch opladen mogelijk

EHBO EHBO

Camera toezicht Camera toezicht

Lift aanwezig Lift aanwezig

Kenmerken

210 cm Doorijhoogte

760 Parkeerplekken

52 Oplaadpunten aanwezig

Veelgestelde vragen

Kan ik voor mijn personeel voordelig parkeerplekken regelen?

Buiten de standaardproducten als uitrij- en waardekaarten en abonnementen is maatwerk altijd mogelijk. Dus neem voor de mogelijkheid ‘voordelig parkeerplekken regelen voor het personeel’ contact op via het Service & Contact formulier en selecteer Informatie en vervolgens Maatwerk parkeeroplossingen. Samen komen we dan tot een passend product.

Waar kan ik uitrij- en waardekaarten bestellen?

Uitrij- en waardekaarten zijn kaarten die je als bedrijf van te voren aanschaft voor klanten of bezoekers. Met deze kaarten draag je bij in hun kosten voor het parkeren in een van de stadsgarages van gemeente Rotterdam. Er zijn diverse soorten uitrij- en waardekaarten: daguitrijkaarten, 24-uurs kaarten, geldwaardekaarten, tijdwaarde kaarten en avondkaarten. Uitrij- en waardekaartenkaarten bestel je gemakkelijk online bij Mijn Loket van de gemeente Rotterdam. Bij het inloggen heb je E-herkenning nodig. Meer informatie kan je vinden op www.rotterdam.nl/parkeren.

Hoe werkt online een parkeerplaats reserveren?

Met de online reserveringsmodule kan je vooraf online een parkeerplaats reserveren en betalen. Dit kan nu nog maar bij een beperkt aantal stadsgarages. Je rijdt binnen op basis van het opgegeven kenteken of via een verkregen QR-code. Wanneer je binnen de reserveringstijd de stadsgarage verlaat, hoef je ook niet meer vooraf langs de betaalautomaat. Naast speciale actietarieven bij bijvoorbeeld evenementen, bieden wij ook voordeelkaarten aan. Je vindt deze op de 'Jouw voordeel'-pagina.

Hoe kan ik een abonnement aanvragen?

Iedereen komt in aanmerking voor een abonnement in onze parkeergarages (voor P+R terreinen is dit nog niet mogelijk). De enige voorwaarde is dat er plaats moet zijn. Je vraagt heel makkelijk een abonnement aan bij Mijn Loket van de gemeente Rotterdam, alle parkeergarages op deze website worden namelijk beheerd of geëxploiteerd door de gemeente.  Bij het inloggen heb je een DigiD nodig. Meer informatie kan je vinden op www.rotterdam.nl/parkeren.
Alle veelgestelde vragen