16 januari 2018

Langer betalen voor parkeren in het centrum

Vanaf 19 januari 2018 start er een proef in het centrum waarbij de bezoeker op vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur voor het parkeren op straat gaat betalen. Tot nu toe was dat 23:00 uur. In het weekend is het erg druk in het centrum. Bewoners en ondernemers uit het centrum die een parkeervergunning hebben, ervaren dat er weinig parkeerplekken voor vergunninghouders zijn.

Door de betaalde parkeertijd in het weekend te verlengen zal het uitgaanspubliek gebruik gaan maken van de parkeergarages. Hierdoor komen er meer straatparkeerplaatsen beschikbaar voor houders van een parkeervergunning.

€1,- per uur in een stadsgarage


Dat is niet de enige maatregel om de parkeerdruk te verlagen. Naast bovengenoemde maatregel is er een goedkoper nachttarief ingevoerd voor parkeren in een stadsgarage (gemeentelijke parkeergarage), zoals de garages Schouwburgplein, Meent of Museumpark. De automobilist betaalt € 1,00 per uur (tussen 22.00 uur en 06.00 uur). Op deze manier hebben bezoekers van het centrum op deze tijden een alternatief om hun auto veilig en beschermd te parkeren. Welke stadsgarages in aanmerking komen voor het goedkopere tarief, is hier te vinden.

Waar?

Het gaat om de Stadsdriehoek, het Lijnbaankwartier, Cool en het CS-kwartier (parkeersectoren 1 tot en met 4).

Bezoekers en mantelzorgers

Bewoners met een vergunning voor bezoekers of mantelzorgers in de parkeersectoren 1 t/m 4 moeten hier op vrijdag en zaterdag rekening mee houden. Het systeem voor het aanmelden van bezoek of mantelzorger houdt hier rekening mee.

Proef

De proef heeft een looptijd van een jaar. Op basis van de bezetting op straat bekijken we hoe succesvol de proef is en beslissen we over de voortgang.

Meer informatie of vragen 


Kijk op www.rotterdam.nl/parkeren of bel het telefoonnummer van de gemeente: 14 010. Plattegronden van de parkeersectoren vindt u op de website: www.rotterdam.nl/wonen-leven/parkeersectoren.